De Steenhoeve is gevestigd in Essen Hoek, op een steenworpafstand van de Nederlandse grens aan de rand van de Kalmthoutse Heide. Specifieke eigenschap van de boerderij is de uitbating met passie en vakmanschap, dus geen massaproductie!
Al onze slachtrunderen hebben de mogelijkheid om in een rustige omgeving, al dan nodig in de winter binnen en tijdens het weideseizoen buiten, tot hun volgroeid lichaamsgewicht te komen. Belangrijk is dat daarbij voldoende ruwvoeder ter beschikking wordt gesteld omdat runderen van natuur uit échte herkauwers zijn. Tijdens de afmestperiode worden naast ruwvoer vaak bieten of patatten, geplette gerst met tarwe, lijnschilfers, sojaschroot en of duivenbonen toegevoegd aan het rantsoen. Dit recept, uit grootvaders tijdperk, draagt bij dat ons rundsvlees smakelijker wordt en ook meer omega 3 en 6 vetzuren bevatten. Onze slachtrunderen zijn meestal rassen met een gemarmerde vleesstructuur, kortom herkauwende ruwvoervreters. Het vleesassortiment bevat een structuur en smaak die vooral wordt erkend door topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.
Onze boerderij is gespecialiseerd als Hereford, West-Vlaams Rood, Wagyu en Kempisch Roodbont fokkerij.