Productinformatie
Gomasio - 'goma' is het Japanse woord voor 'sesam' en 'sio' is het Japanse woord voor 'zout' - is een mengeling van sesamzaden en ongeraffineerd zeezout (5%). De ongeraffineerde sesamzaadjes worden eerst apart lichtjes geroosterd en daarna samen met het zeezout fijngemalen. Elk zoutkorreltje wordt op die manier omhuld met de olie van de gemalen sesamzaadjes. Een gezonde manier om uw voeding op smaak te brengen, met veel minder sodium dan bij zuiver zout. Gomasio heeft een hoog gehalte aan Fosfor, Calcium, Magnesium en Ijzer. Magnesium en Calcium dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Door de combinatie van sesam (zeer rijk aan Calcium) en zeezout (rijk aan Magnesium) is gomasio een waardevolle specerij.
Deze specerij heeft een delicate smaak. Het is een soort 'zout' dat uw gerechten niet alleen zout maakt: het voegt er ook de discrete smaak van sesam aan toe. Gomasio wordt ook gewaardeerd bij warme gerechten, graanproducten, soepen en groenten, en als versiering voor slaatjes en rauwkost.
Ingrediënten: geroosterde SESAM* 94,5%, zeezout 5,5%.
*van biologische teelt